З дитинства хворію на сімейну гіперліпідемію, яка призвела до страшних вад серця...В 20 років не могла рухатись без задишки, а в 40 років моє життя перетворилося на суцільну муку (миготлива аритмія, кардіальний асцит, ІХС, стенокардія, пролапс МК 4 ступеню, коронарні судини забиті холестерином на 85%...).
Мені відмовили в операціїї в клініці Амосова (2 рази), в інституті серця (2 рази), в інституті ім.Шалімова....Відчай, депресія, страх..... "Великі кардіохирурги" радили ставати на чергу трансплантаціі серця та легенів, але я знала, що не дочекаюсь своеї черги....
Господь милостивий - я зустріла Кардіохірурга Олесандра Дмитровича, Операція тривала 8 годин. Мені зробили: АКШ, протезування мітрального клапана, пластика тристулкового клапана, пластика лівого передсердя.
Минуло півроку з того часу, Життя змінилося на краще, словами не можна передати моєї вдячності за другий шанс Жити!
Сподіваюсь, що моя історія подарує надію людям з вадами серця, які опинились в подібній ситуації! Ніколи не втрачайте надії!
Тому, користуючись нагодою, хочу звернутись до лікарів, які читають мою історію та мають можливість допомогти з препаратом для зниження рівня ЛПНП із класу інгібіторів PCSK9. Заздалегідь вдячна)